top of page
  • Yazarın fotoğrafıserda buyukkoyuncu

REKLAMLARA GELDİNİZ

REKLAMLARA GELDİNİZ

FireShot Capture 6 - @serdabuyukkoyuncu • Instagram foto_ - https___www.instagram.com_p_BmkV_tOgpeR_.png

.

Tanışmasak da harika yorumlarıyla uzun yıllar tanışıyormuş hissettiğim çok sevgili bir takipçi dostum kaldığım tesisle ilgili hiç bir açıklama ve tanıtım yapmayıp, orada tanıştığım, gözlemlediğim, sohbet ettiğim ve yaşam stilinden etkilendiğim bir kişi ile ilgili yazdıklarımı, kaldığım otelin reklamını yaptığım biçiminde yorumlamış.

.

Otelden tek kelime söz etmediğim halde böyle düşünmesi reklam ve tanıtımlarla ilgili fikirlerimi paylaşmama vesile oldu. Öncelikle kendisine teşekkür ederim.

.

Tüm gazete, dergi ve TV kuruluşları birer ticari işletmedir. Aynı bir eczane açıp para kazanmak gibi… Orada ilaç satılarak insanlara sağlık sağlanır. Ancak amaç para da kazanmaktır.

.

Öyle ki ilacın yanı sıra pek çok kozmetik de satılır ve onlarla ilgili broşür veya poster sunulur eczaneye girenlere. Ve siz talep etmeseniz de o reklamlara maruz kalırsınız. Haklılardır da çünkü orası bir ticari işletmedir.

.

Tıpkı basın kuruluşları gibi. İnsanlara şu ya da bu içerikli kültür verirler ama temelde ticaret yaparlar. Parayı nereden kazanırlar? Reklamlardan.

.

TV’ler reklamlar arasında kalan boşluklarda, biz o kanalı izlemeye devam edelim diye film, belgesel, yanlı ya da yansız haber veya müzik koyarlar. Üstelik de bizler o reklamları ve yayını izlemek için para veririz.

.

Gazeteler de öyle. Para vererek alırız. Reklam verenin ödediği ve bizim ödediğimizle yaşayan bir başka işletmedir gazeteler. Reklamlar satılsın diye de, ilgilenilir türde içerikle doldururlar sayfaları.

.

Ve biz bu ticari mecralara herhangi bir yorum ya da itiraz yapamayız. Almayız, izlemeyiz, olur biter.

.

Sosyal medya ile birlikte bambaşka bir mecra çıktı ortaya. Okuyup okumamakta tıpkı diğer mecralarda olduğu gibi özgürsünüz, üstelik beş kuruş ödemeden.

.

Fazladan size fikir beyan etme hakkı verir. Bir parmak hareketiyle sayfayı geçebilir ya da izlemekten vazgeçebilir, beğenilerin yanısıra uzun uzun eleştiri mesajları yazabilirsiniz sosyal medyada.

.

Sosyal medyada reklam var ise bir parmak hareketiyle geçiverebilirsiniz ya da terk edebilirsiniz oysa ki. . Reklam konusuna gelince. Her ne kadar benim bu platformdan her hangi bir gelir elde etme kaygım yoksa da olabilirdi de. Burası da bir iletişim mecrasıdır ve son derece normaldir. O hesabı izlemek sizin inisiyatifinizdedir zaten. . Hesaplarımızda, gördüğümüz tüm güzellikleri sizlerle paylaşmak hoşumuza gidiyor. Burası bir şehir de olabilir, bir otel de, bir restoran da. Gördüklerimizi paylaşmak her iki tarafın da çıkarını olumlu etkiliyorsa da ne mutlu bize. . Ülkemizin harika diyarlarını, tıpkı başka ülkelerdeki güzellikler gibi paylaşmaktan, sizlere yeni ufuklar, yeni yerler, yeni fikirler, yeni mekanlar tanıtmaktan çok mutlu oluyoruz. . Eğer sizlerde uzun uğraşlarla hazırladığımız bu yazılara, canlı yayınlara, hikayelere sadece telefonunuzdan ulaşabiliyorsanız, e ne güzel işte siz de mutlu olun. . “Hayat paylaştıkça güzel” öyle değil mi? Yoksa siz niye instagram hesabı açasınız ki?

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page