top of page
  • Yazarın fotoğrafıserda buyukkoyuncu

BOCELLI’NİN SÜRPRİZİ… ANLATILMAZ YAŞANIR.

BOCELLI’NİN SÜRPRİZİ… ANLATILMAZ YAŞANIR.

woman playing grand piano

🎶

Toscana’ya kadar gelip de ertesi gün Siena gezisi kaçırılmaz. @sacred7travel

🎶

Ansiklopedi kıvamında rehberimiz @ismailerbas1, dünyanın oluşumundan başlayıp, kadim şehir Siena’nın sırlarına kadar getirdi konuyu, nefessiz dinledik doğrusu.

🎶

Yiine efsane yemekler. (Efsane derken, kendime not: Hala akıllanmadın mı? İsteme şu eti İtalya’da. Adamlar çiğ bırakıyorlar işte.)

🎶

Bu arada Saffet’in gazına Siena’nın şıklığına kapıldım, kendime şık 3 ayakkabı aldım. O hiç bir şey almadı. Ayak numaralarımız aynı olduğu için mi nedir ben kasadayken pek bir sırıtıyordu uzaktan uzaktan.

🎶

Oysaki ben Bocelli’ye ayıp olur turist halimizle gidilmez diye düşünmüştüm, ‘Bocelli göremeyecek ki’ dedi Saffet. Aslında doğru söylüyor ama ben yine de smokin giysem mi diye düşünmedim değil.

🎶

San Gimignano’ yu gezmek konser sabahının programı. Yine bir ortaçağ kasabası ama her yer öyle iyi korunmuş ki bir film platosunda sanırsınız kendinizi. ‘Rafine’ kelimesinin sadece zeytin yağı için kullanılmadığının kanıtı. Hayat bizdeki gibi rivyera değil buralarda.

🎶

Gelelim Bocelli sürprizine. Her yıl devlet sırrı gibi saklanıyor tema. Hep olduğu gibi bir konser için hazırlamıştı kendini yaklaşık 10 bin kişi. Oysa ki müthiş bir sahne, müthiş bir dekor, muhteşem bir kadro eşliğinde çıktı Bocelli sahneye.

🎶

Meğer sürpriz öyle böyle değilmiş bu kez. Dev bir opera hazırlanmış. 4 bölümlük Andre Chenier Operası. Yaklaşık 250 kişilik bir oyuncu, solist ve müzisyen grubu vardı sahnede…

🎶

Gerçi seyirciler opera için değil, Best of Bocelli kıvamında bir konsere hazırlandıkları için bir parça zorlandılar göründüğü kadarıyla. Bunda oyunun ağır temposunun da katkısı vardı sanırım.

🎶

Haa bu arada ilginç bir tesadüf Fransız İhtilalini anlatan oyuna adını veren kahraman bizim diyarlardan, İstanbul doğumlu. Doğduğu ev de hala duruyor. Bankalar caddesinde.

🎶

Sanırım Andrea’nın bir sürpriziydi. Çok severim kendisini. O da biliyor bunu. Düğün dansımızı onun ‘Por Ti Volare’si ile yapmıştık Sevda ile.

Anlamadım dinlemek mi istiyorsunuz? E peki o zaman. Dinleyin hadi…

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page